### Discussion :: Simplification - General Questions (Q.No.11)

Naddy said: (Jan 15, 2011) | |

Regular hours=8hr/day *20 days=160 hours so2.40*160=384(so regular hours he worked is 160 hours) Remaining amount he earned is Rs.48. so overtime earning per hour is Rs.3.20 Therefore overtime working hours is Rs.48/3.20= 15 hours Therefore Total worked hours of a man is 160+15=175 hours |

Naddy said: (Jan 15, 2011) | |

20 days =5 days per week*4 weeks |

Kachani said: (Aug 22, 2011) | |

But it is never mentioned that the man has worked all his regular working hours right? So how can we assume 160*2.40 ? |

Anshu said: (Apr 14, 2012) | |

The total working days =Total working hours in a week * 4 weeks = 5 * 4 * 8 = 160 hours Total wage for 160 hours = 160 * 2.4 = 384 Rs. Given income - total income = 432 - 384 = 48 wage / hour during overtime => 3.2 Rs. 48/3.2 = 480/32 = 60/4 = 15 So in all he worked 25 hours overtime and 160 hours Therefore, 1 6 0 + 1 5 ------ 1 7 5 Therefore the total hours = 175 hours. |

Vijay said: (Sep 26, 2012) | |

Total days=7 Present days=5 Work hours=5 Regular hours=8hr/day *20 days=160 hours So 2.40*160=384(so regular hours he worked is 160 hours) Remaining amount he earned is Rs.48. So overtime earning per hour is Rs. 3.20 Overtime working hours is Rs.48/3.20= 15 hours. Total worked hours of a man is 160+15=175 hours. |

Arshad said: (May 28, 2013) | |

Now, working hours in 4 weeks = (5 x 8 x 4) = 160. = 160*2.40 = 384-432 = 48/3.20 = 15. = 160+15. = 175. |

Deepu said: (Dec 14, 2013) | |

As @Kachani said it was never mentioned like he worked on all his working hours. Suppose if he was off for one day and worked 16 hours next day (regular 8 hour shift and 8 hours overtime)? |

Ashish said: (Feb 8, 2014) | |

It is not mentioned that that 432 is including overtime. |

Isha said: (Aug 15, 2014) | |

You are right @Ashish, they have not mentioned 432 is including overtime. |

Ragavardhini said: (Sep 26, 2014) | |

I am unable to understand the concept, please explain it clearly. |

Pranks said: (Oct 14, 2014) | |

Amount gathered in 4 weeks ( 5 working day each) = (2.4*8)*5*4 = Rs. 384. Time did in normal shift = 384/2.4 = 160 hours. Amount remaining = 432-384 = 48. Overtime did = 48/3.2 = 15 hours. Total Time = 160+15 = 175 hours. |

Sapna said: (Oct 3, 2015) | |

But how can we find it faster this calculation takes lots of time. |

Aisha said: (Jul 14, 2016) | |

How can we find it easily? |

Cake said: (Sep 14, 2016) | |

Given, Work 8 Hrs = 2.40/h. OT 8+ Hrs = 3.20. Now 432 for 4 Work. 1 Work = 5 Days 4 Work = 20 Days ( 20 Days for 8 hrs is 20 * 8 =160 hrs). 1 Hr = 2.40 (160 hrs is 160 * 2.4 = 384) Now we have 384 Rs and we need to calculate how much short are we from 432.Rs. So, we will subtract 432 - 384 = 48.Rs which is overtime For overtime, we calculate 3.20 for 1 hr which is given so (48/3.20 = 15Hrs) So 160 hrs for the normal working hours paid plus 15 hrs of overtime is 175 hrs. So, A = 175. |

Mohana said: (Oct 29, 2017) | |

It's very important. |

#### Post your comments here:

Name *:

Email : (optional)

» Your comments will be displayed only after manual approval.